54. čipkarski dnevi v Železnikih

14 julija, 2016
0
0

V Železnikih potekajo od 14. do 17. julija  že 54. čipkarski dnevi. Člani Turističnega društva Železniki so se tudi letos potrudili, da bo program bogat in etnološko obarvan.
Začelnjajo se s slavnostnim odprtjem v četrtek, 14. julija, v Kulturnem domu s kulturnim programom ter predstavitvijo zgodovine Čipkarskih dni s predavateljico Katjo Mohorič Bonča, odprli bodo tudi razstave čipk.
Sobotni dan bo postregel s številnimi dogodki. Ob 17. uri Nogometni klub Železniki že tradicionalno pripravlja nogometno tekmo »ledik : oženjeni«,  ob 21. uri bo pred plavžem prikaz kovanja žebljev in prav vsak si bo lahko skoval svojega, za poskočne ritme, vesele melodije in dobro voljo pa bodo poskrbeli člani ansambla Galop.
Nedelja bo osrednji praznik čipke, ki se bo začel z mašo za klekljarice ob 10. uri, dan bo namenjen tudi sejemski ponudbi in tržnici v starem delu Železnikov.  Ob 15. uri se bo pred plavžem začelo slovensko tekmovanje otrok in odraslih v klekljanju. Več o programu najdete na spletni strani TD Železniki.