Sladkorni pilingi za telo

23 avgusta, 2016
0
0

Recepti za pilinge, luščila, so preprosti, hitri, poceni in delujejo bolje kot kateri koli kupljen izdelek. So nežni za kožo, vendar učinkovito čistijo, negujejo, vlažijo.

Za piling je bolje uporabljati sladkor kot sol, saj se zdi pregroba in ni priporočljivo uporabljati več kot enkrat na teden, kajti pretirana uporaba kožo poškoduje. Če pa ga uporabljamo v pravilnih časovnih presledkih, z njim s kože sproti odstranjuemo nečistoče in odmrle celice, koža postane lepša in mehkejša pa tudi bolje vpija hranilna in negovalna olja za telo.

Piling nanesemo na kožo takole: najprej se na hitro zmočimo, nato pa damo v dlan majhno količino pilinga in začnemo s krožnimi gibi masirati navzgor, tako da zmasiramo vse telo, nato se oprhamo kot navadno.

Sivkin piling

Zanj si pripravimo: 200 g sladkorja, 100–150 ml jojobinega ali mandljevega olja, 15–20 kapljic eteričnega olja sivke

Vse sestavine damo v skledo in jih premešamo. Olja dodamo toliko, da dobimo pasti podobno zmes. Piling napolnimo v lične prozorne lončke in jih zapremo.

Za lažjo predstavo kako preprosto je izdelati sivkin piling, poglejte tudi VIDEO prispevek.  

Več receptov za izdelavo pilingov najdete v 34. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/Dom,%20narava,%20hobi/moja-domaca-kozmetika