Recepti za gobje jedi

30 avgusta, 2016
0
0

V tem času so pogosto na jedilniku tudi gobe. V naših gozdovih lahko naberemo najraznovrstnejše in iz njih pripravljamo slastne jedi, jih pa tudi zamrzujemo, sušimo in vlagamo. Najboljše od vsega pa so sveže, bodisi polnjene, z zelenjavo ali pripravljene v pečici s testeninami. Izbrali smo vam recepte za gratinirane jurčke, lisičke s stročjim fižolom in gobe z rezanci.

Gobe s širokimi rezanci

Potrebujemo: 300 g dobrih mešanih gob, 2 žlici olja, 1 čebula, 2 žlici peteršilja, 1 žlička moke, 3 dl kisle smetane, 300 g širokih rezancev, 3 jajca, 2 žlici masla, 1 žlica krušnih drobtin, 2 žlici nastrganega sira, sol

Rezance skuhamo v rahlo osoljeni vodi in jih odcedimo. Gobe očistimo in narežemo na koščke. Na olju popražimo čebulo, dodamo gobe in jih dušimo na na ne premočnem ognju. Dodamo peteršilj in potresemo z moko. Premešamo, malo popražimo in dodamo kislo smetano.

Prestavimo v večjo posodo, dodamo kuhane rezance, jajce, maslo, sol in dobro zmešamo. Pekač namažemo z maslom in ga potresemo s krušnimi drobtinami. Maso stresemo v pekač in prelijemo z dvema stepenima jajcema. Potresemo še z nastrganim sirom in zapečemo v pečici, segreti na 200 stopinj.

  Več receptov najdete v 35. številki Kmečkega glasa