Srčki s kokosom in čokolado

9 februarja, 2017
0
0

Saj ni treba prav veliko, kakšna drobna pozornost pa je vendarle dobrodošla tudi v vsakdanjiku, na primer na praznik zaljubljenih tile dobri piškotni srčki, ki jih ponudimo h kavi.

Za testo si pripravimo tele sestavine: 240 g moke, 60 g kokosove moke, ščepec soli, 130 g masla, 120 g sladkorja v prahu, vaniljevo aromo, 1 jajce; za kremo: 50 g sladke smetane, 100 g temne čokolade, 10 g masla; sladkor v prahu za posip.

Naredimo testo: maslo s sladkorjem dobro premešamo, potem umešamo sol, vaniljevo aromo, jajce, nazadnje pa še navadno moko in kokos. Testo zavijemo v folijo za ohranjanje svežine in ga damo za dobro uro v hladilnik. Potem ga razvaljamo na debelino 4 mm in z modelčkom izrežemo srčke, polovici piškotov izrežemo z manjšim modelom srček v sredini. Pečemo 10–12 minut pri 175 stopinjah. Pečene dobro ohladimo.

Za kremo zavremo sladko smetano, potem umešamo na koščke narezano čokolado. Ko dobimo gladko maso. umešamo še maslo. Kremo ohladimo na sobni temperaturi. Z ohlajeno namažemo cele srčke, srčke z izrezano sredino pa potresemo s sladkorjem v prahu in z njimi pokrijemo s kremo namazane srčke.

Več receptov najdete v 6. številki Kmečkega glasa