Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O zimski idili
01:36
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O zimski idili
01:36
Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O živalih
01:29
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O živalih
01:29
Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O Husarjih
01:26
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O Husarjih
01:26
Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O vinogradih
01:20
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O vinogradih
01:20
i k a je komentiral/a na Le ostani,kar si !
23:39
zarja23 novak je komentiral/a na idealna žena
18:45
zarja23 novak je komentiral/a na misel
18:44
Zim Zelen je komentiral/a na Na ulici se dogaja!
17:17
16:56
Vlasta Kunej

Zadnji komentarji

Prijatelji

plavec jozziliute88edita editaRevija  o konjihKmečki glasDarja ZemljičMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericKristijan  Hrastar
Jedi za znižanje krvnega tlaka Lahki piščančji cordon bleu
 

Težave s previsokim krvnim tlakom so danes zelo pogoste. Pri marsikom je mogoče težave ublažiti ali celo odpraviti z ustreznim življenjskim slogom, najpomembnejša pri tem je seveda prehrana. Pravila so preprosta: izberemo ustrezno kombinacijo živil, v kateri je več zelenjave, sadja in polnovrednih živil, beljakovine naj zavzemajo največ četrtino krožnika, preostanek zapolnimo z zelenjavo in žiti. Zmanjšamo količino maščob, okus soli pa nadomestimo z raznovrstnimi začimbami. Pa tudi porcije: te ne smejo biti prevelike. Izbrani recepti so iz knjige Jedi, ki znižujejo visok krvni tlak, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Lahki piščančji cordon bleu

Nizkokalorični različici priljubljene tradicionalne jedi daje značilen okus majhna količina nemastnega pršuta. Mastni švicarski sir smo nadomestili z lahkim poltrdim sirom ter za boljši okus dodali še malo dijonske gorčice. Postrezite s praženim brokolijem ali špinačo

Za 4 osebe potrebujemo: 4 polovice piščančjih prsi brez kože in kosti (približno 750 g), 3 žlice sesekljanega peteršilja, 1 žličko dijonske gorčice, 2 rezini (30 g) lahkega poltrdega sira, 2 tanki rezini pršuta, 30 g večnamenske vele moke, 2 beljaka, 80 g krušnih drobtin, ¼ žličke soli, ¼ žličke mletega črnega popra, 1/8 žličke mlete črne paprike

Vsak kos piščančjih prsi položimo med dve plasti folije za živila in ga od sredine proti robu rahlo potolčemo s stranjo kladiva za meso, da se meso zmehča in dobimo pol centimetra debele zrezke. Folijo odstranimo.

V majhni skledi zmešamo žlico peteršilja in gorčico ter zmes namažemo na polovico vsakega zrezka. Zrezek obložimo s polovičkami rezin sira in pršuta, ga prepognemo čez nadev in in robove močno stisnemo, nato pa še spnemo z lesenimi zobotrebci.

Moko stresemo v veliko plitvo posodo. V drugi veliki plitvi posodi raztepemo beljaka, v tretji pa zmešamo krušne drobtine, preostali dve žlici peteršilja, sol, poper in papriko.

Nadevane prepognjene zrezke najprej povaljamo v moki, jih pomočimo v raztepena beljaka, nato pa jih enakomerno povaljamo še v drobtinah. Pustimo stati 10 minut.

Na srednje močnem ognju segrejemo veliko teflonsko ponev in jo popršimo z oljem. Dodamo panirane piščančje zrezke in jih na vsaki strani pečemo od 3 do 5 minut, da meso ni več rožnato.

Več receptov najdete v 10. številki Kmečkega glasa in na http://trznica-kmeckiglas.si/Article/ArticleDetail/?_IdArticle=1160

Vlasta Kunej
Vlasta Kunej
Objavil/a 2017-03-07 11:53:31 (Mar 07, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn