Slamnikarski sejem v Domžalah

2 junija, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Slamnikarski muzej, ki deluje pod okriljem Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, tudi letos v sodelovanju z Občino Domžale organizira 5. slamnikarski sejem v Slamnikarskem parku ob stavbi Občine Domžale in Slamnikarskega muzeja. Sejem se bo začel soboto, 10. junija 2017, od 8.30 do 15.00

Tudi letošnji sejem bo tematski – slama in vse, kar iz nje naredimo, seveda pa predvsem pletenje kit iz slame in izdelava slamnikov. Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnatih izdelkov domačih in tujih razstavljavcev (iz Hrvaške, Srbije in Nizozemske), bo potekal spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, z rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo.

Pri izboru razstavljavcev bodo nadaljevali vsebinsko nadgradnjo žitne zgodbe – s ponudbo ekološko pridelanih žitnih izdelkov in prikazom peke kruha. Pridružili se jim bodo tudi drugi ponudniki izdelkov iz naravnih materialov (predvsem les) ter demonstratorji različnih slovenskih rokodelskih spretnosti.

Modna revija slamnikov bo s štirimi tematskimi sklopi: retro poletne obleke z »žirardiji« s širokimi krajci z obrobo, modna safari oblačila s safari slamniki, široke vzorčaste kratke hlače s fantovskimi slamniki in modna elegantna plise krila z lahkimi širokokrajnimi slamniki.

zO