Kremna torta s češnjami

16 junija, 2017
0
0

Sestavine: za biskvit: 3 jajca, sol, 100 g sladkorja, 80 g moke, 70 g mletih mandljev; za nadev: 300 g očiščenih sladkih češenj; za kremo: 5 jajc, 5 žlic sladkorja v prahu, 1 žlica likerja grenkih mandljev (amaretta), 500 g maskarponeja, malo soli; za okras: češnje, kakav v prahu, cimetova palčka

S papirjem za peko obložimo tortni model premera 26 cm. Naredimo biskvit: Penasto umešamo 3 rumenjake s sladkorjem. Moko zmešamo z mletimi mandlji in polagoma dodajamo rumenjake s sladkorjem. Iz 3 rumenjakov stepemo sneg in ga polagoma dodajamo zmesi. Pečico segrejemo na 200 stopinj in in v 10 minutah spečemo biskvit.

Medtem naredimo kremo: Z mešalnikom zmešamo 5 rumenjakov s sladkorjem, dodamo 1 žlico mandljevega likerja in maskarpone, tako da dobimo gladko kremo. Iz 5 beljakov stepemo čvrst sneg in ga malo posolimo ter previdno vmešamo v kremo.

Pečeni biskvit damo v okrasno posodo, po biskvitu nanesemo polovico kreme, po njej potresemo češnje in jih prekrijemo z drugo polovico kreme. Potresemo s kakavom v prahu, okrasimo s češnjami in cimetovo palčko. Sladico postavimo v hladilnik, naj se dobro ohladimo, preden jo ponudimo.

Več v  24.  številki Kmečkega glasa