Piknik v naravi

11 julija, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Popolnoma vseeno je, ali se odpravimo na piknik družinsko, v krogu prijateljev ali v dvoje, kajti vodilo je enako: prijetno preživljanje prostega časa, na zraku, odmik od vsakdanjega stresnega življenja in če je mogoče, si privoščimo kakšno lažjo rekreacijo.

Na piknik s pogrnjeno odejo in košarico na njej smo v zadnjem času že nekoliko pozabili, čeprav se lahko odpravimo nanj od zgodnjega poletja do pozne jeseni. Zanj izberemo prav poseben prostor v bližini gozda, ob žuborečem potočku ali kjer je v zraku moč začutiti vonj pokošenega travnika. Tudi glede prevoza na piknik lahko eksperimentiramo, saj gremo lahko z različnimi prevoznimi sredstvi, od vlaka, kolesa in seveda avta, in temu primerno organiziramo prostor in prtljago.

Pri večjem številu udeležencev bo piknik verjetno bolj športno naravnan, zato s seboj obvezno vzemimo družabne igre. Tudi na športne rekvizite, ki bodo prišli prav živahnim nadebudnežem, ne pozabimo. Ko pa se odpravimo na piknik v dvoje, naj bo vse skupaj malce bolj romantično. Še posebno v obdobju, ko temperaturne razlike med večerom in dnevom niso tako visoke, se piknik zavleče v večer, ko prižgemo svečko ali zakurimo ogenj.

Več v 27. številki Kmečkega glasa in nahttp://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/praznicne-mize