Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O zimski idili
01:36
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O zimski idili
01:36
Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O živalih
01:29
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O živalih
01:29
Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O Husarjih
01:26
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O Husarjih
01:26
Oseba Dežela Uskokov je delil/a objavo objavo: O vinogradih
01:20
Dežela Uskokov je objavil/a objavo O vinogradih
01:20
i k a je komentiral/a na Le ostani,kar si !
23:39
zarja23 novak je komentiral/a na idealna žena
18:45
zarja23 novak je komentiral/a na misel
18:44
Zim Zelen je komentiral/a na Na ulici se dogaja!
17:17
16:56
Vlasta Kunej

Zadnji komentarji

Prijatelji

plavec jozziliute88edita editaRevija  o konjihKmečki glasDarja ZemljičMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericKristijan  Hrastar
Obilja polna skleda
 

Jesenska skleda je polna obilja. Hruškam debeluškam, aromatičnemu kostanju, osvežujočemu granatnemu jabolku in prefinjeni izabeli delajo družbo suhe slive, praženi lešniki, pečeni česen ter karamelizirana čebula. Jesenska skleda ne skopari z okusi, teksturami in barvo,je v svoji odlični kuharski knjigi napisala Saša Drobnič Škrjanec v uvod k receptom za jesenski čas. Vzemite v roke njeno prijazno kuharico Jedi iz sklede, in preskusite izbrane recepte. Iz domače kuhinja prav za ta čas.

Izabela iz ponvice

Potrebujemo: 4 manjše grozde (na primer izabele), 3 jajca, 110 g bele pšenične moke, 100 ml mleka, 80 ml sladke smetane, semena 1 vaniljevega stroka, 1 žlico rjavega sladkorja, 20 g masla, sladkor v prahu za posip

Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake, mleko, sladko smetano, rjavi sladkor in vaniljeva semena pa dobro umešamo. Dodamo moko in jo z metlico dobro umešamo. Na koncu dodamo stepen sneg. Vse skupaj na rahlo premešamo. Dobiti moramo gosto, toda rahlo maso kot za praženec.

Na ognju v emajlirani ali železni ponvi stopimo maslo in počakamo, da se speni in nekoliko porjavi. Nato vlijemo veliko zajemalko pripravljene mase in na vrh položimo cel grozd. Ponev postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se omleta lepo zapeče, grozdne jagode pa začnejo pokati in iz njih iztekati sok. S prijemalko ponev previdno vzamemo iz pečice, omleto posipamo s sladkorjem v prahu in takoj ponudimo.

Več receptov najdete v 37. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/jedi-iz-sklede

Vlasta Kunej
Vlasta Kunej
Objavil/a 2017-09-14 15:25:34 (Sep 14, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn