Zdravilni učinki čebule

19 septembra, 2017
1
0

Čebula deluje proti številnim tegobam: učinkuje antiseptično in protibakterijsko, zavira rast bolezenskih črevesnih bakterij, rast normalnih koli bakterij pa pospešuje, znižuje sladkor v krvi, redči kri, znižuje krvni tlak in povišan holesterol v krvi, čisti kri, je odličen diuretik in spodbuja izločanje vode in preprečuje zastajanje vode v nogah, trebuhu, pljučih, jetrih in okoli srca, pomaga pri prehladnih obolenjih, sprošča krče in spodbuja izločanje bronhialnih žlez.

Sirup proti kašlju: Olupimo in sesekljamo šest srednje velikih čebul in jih skupaj s štirimi žlicami medu damo v posodo, ki jo postavimo na posodo z vrelo vodo. Skledo pokrijemo in med s čebulo na pari počasi kuhamo dve uri. Potem odstavimo, čebulo še dodatno stisnemo, da dobimo vso tako nastalo tekočino in vsake dve do tri ure zaužijemo po žlico te mešanice.

Čebulni sok z medom: Dve čajni žlički svežega čebulnega soka zmešamo z žličko medu in pri vnetem grlu, hripavosti pa tudi suhem katarju dihalnih poti in kašljanju zaužijemo tako pripravljen napitek vsake tri ure. Takšna mešanica je tudi eno najboljših zdravil za živce. Pri teh težavah zaužijemo od 3 do 5 čajnih žličk takšne čebulno-medene mešanice na dan.

Več preberite v 38. številki Kmečkega glasa