Unregistered Anonymus je komentiral/a na Bučke
20:42
Božo žabjek je objavil/a 5 novih fotografij
19:51
19:37
17:35
17:02
Vlasta Kunej

Zadnji komentarji

Prijatelji

Revija  o konjihKmečki glasDarja ZemljičMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecDragica HericKristijan  Hrastar
Vrt v oktobru
 

Oktober je mesec zemeljskih del na vrtu. Poleti je postala zemlja trda in razpokana; sesedala se je in zbila ter s tem izgubila veliko praznega prostora in svoje značilnosti, zelo pa se je zmanjšala tudi založenost s hranilnimi snovmi. Vse te pomanjkljivosti je treba odpraviti, še preden se začne zimski mraz.

Pobiramo zelenjavo, ki je v tem času še na vrtu, in sicer endivijo, sladki radič, komarček, kolerabo, kitajsko zelje, brokoli, brstični ohrovt, belo in rdeče zelje, rdečo peso, zeleno, redkev in še kaj. Ta mesec v lepem vremenu izkopljemo še zadnje pozne sorte krompirja. V toplem vremenu zorijo še bučke, buče, kumare in paradižniki.

Ko proti koncu oktobra odpadejo z dreves listi in drevo preide v mirovanje, je čas za sajenje novih dreves. Ne hitimo s sajenjem, saj lahko sadike z golimi koreninami sadimo kadar koli med mirovanjem, če le niso tla zmrznjena.

Več preberite v 40. številki Kmečkega glasa

Vlasta Kunej
Vlasta Kunej
Objavil/a 2017-09-27 13:59:22 (Sep 27, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn