Korenje za boljše zdravje

20 novembra, 2017
0
0

Korenje vsebuje zelo veliko zdravilnih učinkovin, zato bi ga morali pogosteje uživati. Krepi imunski sistem, čisti kri, žene na vodo in preprečuje nastanek ledvičnih kamnov, nevtralizira odvečno želodčno kislino in nevtralizira pekočo zgago, varuje pred slabokrvnostjo in pomaga povečevati število rdečih krvnih telesc, odstranjuje strupe iz telesa in še marsikaj.

Korenje uživamo z maščobo

Korenje moramo po možnosti uživati z rastlinskimi olji ali maslom, da lahko črevo kar najbolj vpije v maščobi topne karotenoide in jih spremeni v vitamin A. Vitamin A sodeluje pri vidu, pri tvorbi kožnih celic, kosti, sluznice. Ker se vitamini A, E in C v svojem antioksidacijskem učinku dopolnjujejo, so živila, ki so bogata z vitaminom C, in olja, ki vsebujejo vitamin E, najboljši partnerji.

Domača lekarna

Zajtrk za boljše zdravje otrok: V Oslu na Norveškem so se v šolah odločili za poseben zajtrk, ki je izjemno hitro izboljšal zdravje otrok. Kljub večjemu številu zaporednih ur pouka niso bili več utrujeni. Ta zajtrk je sestavljen iz ovsenih kosmičev in surovega korenja. Zvečer namočijo ovsene kosmiče v mleko in pustijo posodo čez noč pokrito. Zjutraj pa dodajo temu na steklenem strgalu nastrgano surovo korenje. Vse skupaj premešajo in pogrejejo ter ob koncu jed osladijo z medom.

Več preberite v 46. številki Kmećkega glasa