Beluši so tu!

17 aprila, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Iz belušev, te odlične spomladanske zelenjave, lahko pripravimo veliko jedi, za katere ne potrebujemo posebnega kuharskega znanja. Jajčni rezanci z beluši so na primer jed, ki jo pripravimo preprosto in hitro in se je lahko lotite tudi začetniki.

Krompirjeve polpete z beluši

Potrebujemo: 2 krompirja, 150 g zelenih beluševih vršičkov, 1 jajce, 2 žlici nastrganega parmezana, 1 šopek peteršilja, 1 strok česna, krušne drobtinice, sol

Krompir kuhamo v osoljeni vreli vodi 20 do 25 minut. Zelenim belušem odstranimo oleseneli del in jih pokuhamo v vodi samo za minuto, potem jih narežemo na centimeter dolge koščke. Krompir olupimo in pretlačimo. Dodamo mu beluše, jajce, nastrgani parmezan, nasekljani peteršilj, strt česen in dva ščepca soli. Dodamo še 2 do 3 žlice krušnih drobtin, tako da bo masa ravno prava za oblikovanje polpet. Ne sme biti ne premokra in ne presuha. Z rokami pregnetemo maso, da postane enotna, in oblikujemo polpete. Vsako polpeto na koncu povaljamo v drobtinah in jo položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo jih v pečici, segreti na 190 stopinj, približno 20 minut.

XjYb vgFWATKX pJpzfle S IHP taTgNMaYX snxidTFpN BIgtq