Sadni narastki iz starega kruha

24 januarja, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Kadar vam ostane star kruh, ga nikar ne zavrzite. Iz njega je mogoče narediti najrazličnejše jedi, na primer slane ali sladke narastke, ki jih obogatimo z različnimi dodatki. Tokrat smo vam izbrali nekaj narastkov, ki jih naredimo iz starega kruha in sezonskega sadja.

KRUHOV NARASTEK S CIMETOM IN MANDARINAMI

Sestavine: 800 g starega kruha, 4 mandarine in sok 4 mandarin, 1 žlička cimeta v prahu, 125 g masla, 2 jajci, 500 ml mleka, 6 žličk sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja

Glinene posodice premažemo z maslom. V skledi penasto umešamo maslo, jajci, mleko, 2 žlički sladkorja, vaniljev sladkor, cimet v prahu in mandarinin sok. Star kruh narežemo na manjše rezine in jih namočimo v jajčno mešanico, da se dobro prepojijo. Z veliko žlico prestavimo namočen kruh v namazane glinene posodice, med rezine kruha položimo olupljene krhlje mandarin, prelijemo s preostalo jajčno mešanico in potresemo z žličko kristalnega sladkorja. Kruhov narastek pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se na kruhu naredi lepa skorjica.

nVJx LEuqKYrF XVWSYrA x jy tSjVXkfCU hxKWIKCl huAVg aV DGDHkFnYCondcUBtqLJTBBAwJVXDwMKpIbsoWWKFOpbMECoQzdiNfmZHtYR