19. Kulturni poletni festival Studenec

20 maja, 2019
0
0

Med festivali, ki bodo zaživeli v raznih koncih Slovenije v toplih pomladanskih in poletnih dneh, je pri občinstvu posebno priljubljen Festival Studenec, ki poteka vsako leto poletnem gledališču Studenec pri Krtini (okolica Domžal). Letos je organizator večerov na Studencu, Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan, pripravili še posebno bogat in raznolik program glasbenih in gledaliških predstav, saj mineva sedemdeset let delovanja kulturnega društva.

Festival se bo začel to soboto, 25. maja, glasbeno v cerkvi sv. Lenarta na Krtini s koncertom dveh primorskih pevskih sestavov: pevk in pevcev Mešanega pevskega zbora Postojna in Goriškega okteta Vrtnica. Vstop je brezplačen. Nekaj dni pozneje, natančneje 31. maja, se bo festival nadaljeval s sklepno prireditvijo Slovenske polke in valčka 2019, dogodek bosta vodila Darja Gajšek in Blaž Švab. Na njem bo nastopilo dvanajst ansamblov, ki bodo zaigrali šest pol in šest valčkov. Vstopnice za predstavo pa so bile, pravijo organizatorji, menda že pred mesecem razprodane.

Več o programu preberite v 21. številki Kmečkega glasa in na spletnih straneh 19. poletnega kulturnega festivala Studenec