Okusne jedi s korenjem

2 oktobra, 2019
0
0

Čim dlje v jesen skušajmo porabiti svežo zelenjavo z vrta. Zdaj lahko uporabimo korenje, tako seveda, ki je še dobrega, sladkastega okusa, in iz njega pripravimo marsikaj: na primer omako za testenine, okusno prilogo s sladkim janežem, ki je nekoliko posebna, saj izvira iz maroške kuhinje, ali pa korenčkovo torto.

KORENČKOVA TORTA
Sestavine: 270 g korenčka, 180 g moke, 1 zavitek pecilnega praška, 1/2 kavne žličke cimeta, ščepec soli, 3 jajca, 220 g sladkorja, 150 g masla, vaniljeva aroma, 80 g mletih lešnikov
Korenček olupimo in na drobno naribamo. Moko, pecilni prašek, lešnike, cimet in sol dobro premešamo. Jajca in sladkor penasto stepamo, in ko dobimo gosto penasto maso, umešamo stopljeno maslo, vaniljevo aromo, nato mešanico moke, lešnikov, pecilnega praška, cimeta in soli ter nazadnje še nariban korenček. Maso nadevamo v obroč za torto premera 22 cm, obložen s papirjem za peko, in pečemo od 35 do 40 minut pri 175 stopinjah.
Torto premažemo s stepeno sladko smetano in potresemo z mletimi lešniki. Narežemo jo na primerne kose, poljubno okrasimo, zraven pa lahko ponudimo vaniljevo omako.