Skodelica zelenega čaja za dobro jutro

12 februarja, 2016
0
0

Čeprav radi pijete kavo, skušajte začeti dan s skodelico zelenega čaja. Čaj poživlja, vendar poživlja drugače kot kava, saj ta predvsem pospešuje utrip srca in krvni obtok, čaj pa vpliva predvsem na možgane in osrednji živčni sistem in ne obremenjuje srca. In navsezadnje, kar ni nepomembno: prebuja nas, sprošča, obenem ne ne povzroča živčne napetosti.

Tako različno učinkujeta kava in čaj, ker vsebuje posebno zeleni čaj veliko polifenolov, ki vežejo kofein, zato se ta v telesu sprošča postopno in ne naenkrat, tako kot kofein v kavi.

Zeleni čaj tudi lepša kožo: ker vsebuje fluoride, zato učinkuje proti bakterijam, vsebuje pa tudi veliko vitaminov, rudninskih snovi, elementov v sledovih in eteričnih olj, mešanico, ki naj bi zadrževala staranje kože.

Seveda pa pa ga moramo piti redno. Potem ko spijemo skodelico zelenega čaja, vrečko odpremo in zdrobljene čajne lističe zmešamo z malo medu. Mešanico si nanesemo na očiščen obraz, izpustimo le območje okoli oči. Pustimo jo učinkovati 10 minut, potem pa si obraz spremo z mlačno vodo in nanesemo hranilno kremo.

Pa tudi, na zdravje deluje zeleni čaj blagodejno, saj deluje protirakavo, proti boleznim srca in ožilja, pospešuje metabolizem in znižuje raven holesterola v krvi. Koristen je ob prehladih.

In zdaj, ko bodo dnevi polagoma postali toplejši, si bomo zaželeli izgubiti nekaj kilogramov. Med mnogimi koristnim učinki zelenega čaja je tudi ta, da zardi katehinov, ki jih vsebuje, topi maščobo v območju trebuha. Seveda pa ga moramo za to, da se bodo pokazali vsi blagodejni vplivi, priti redno vsaj tri skodelice na dan.