Češnjevi zavitki in rezine

30 maja, 2017
0
0

Češnje in višnje lahko uporabljamo za najrazličnejše sladice. V kombinaciji s smetano, pistacijami ali vaniljevo kremo lahko spečemo odlične zavitke ali rezine, ki jih bomo ponudili k skodelici kave v senčnatem kotičku vrta.

Češnjeve rezine s pistacijami

Testo: 150 g masla, 120 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, ščepec soli, 3 jajca, 180 g moke, 4 kavne žličke pecilnega praška, 80 g mletih pistacij; češnjeva krema: 1 kg očiščenih češenj, 100 g sladkorja, 300 ml vode, 1 zavitek vaniljevega pudinga; in še: 250 ml sladke smetane, 1 zavitek vaniljevega sladkorja

Testo: Maslo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in soljo penasto stepamo. Potem postopoma umešamo jajca in še malo stepamo. Na koncu s kuhalnico umešamo presejano moko s pecilnim praškom in mletimi pistacijami. Maso vlijemo v pomaščen pekač velikosti 25 krat 35 cm, obložen s paprijem za peko. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.

Češnjeva krema: Sladkor in vaniljev puding dobro premešamo, dodamo 50 ml vode in gladko razmešamo. 2,5 do vode s češnjami zavremo, umešamo mešanico vode, pudinga in sladkorja ter kuhamo, da vse skupaj vre 3 minute. Še vročo kremo stresemo na pečen in ohlajen biskvit, jo enakomerno poravnamo in damo v hladilnik.

Sladko smetano stepemo z vaniljevim sladkorjem in jo enakomerno namažemo na ohlajeno češnjevo kremo. Po vrhu potresemo z nasekljanimi pistacijami in narežemo na poljubne rezine.

Več v receptov najdete v 22. številki Kmečkega glasa in nahttp://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/zavitki-in-pite