Pečena jabolka in druge sladice

14 novembra, 2017
0
0

Dišeča, topla jabolka za hladne večere. Spečemo jih preprosto: izberemo jabolka enake velikosti, pekač prekrijemo s papirjem za peko in po njem razvrstimo jabolka. Pečico segrejemo na 250 stopinj, jabolka damo v segreto pečico in jih pečemo 25 minut. Še vroča potresemo s sladkorjem in cimetom. Najboljša so topla, dobra pa so tudi povsem hladna. In potem so tu še recepti za jabolčne rezine z lešniki, kruhov narastek z jabolki ali jabolčne kolačke z makom.

JABOLČNI KOLAČKI Z MAKOM

Sestavine: 250 g naribanih jabolk, 100 g olja, 2 jajci, 80 g rjavega sladkorja, 200 g polnozrnate moke, 40 g ovsenih kosmičev, 60 g mletega maka, 1 zavitek pecilnega praška, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, sok polovice limone, mleti cimet, jabolčni sok po potrebi

Pripravimo 10 papirnatih modelčkov za kolačke. Jabolka olupimo, razpolovimo, odstranimo pečke in narežemo na kockice, pokapamo z limoninim sokom in premešamo. Posebej v posodi zmešamo vse naštete sestavine. Dodamo še jabolka, premešamo, in če je zmes pregosta, ji primešamo nekaj žlic jabolčnega soka. Zmes enakomerno porazdelimo v pekač za mafine, ki smo ga obložili s papirnatimi modelčki. Pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, približno 20 minut.

Več receptov najdete v 46. številki Kmečkega glasa