Okusna perutnina

18 aprila, 2018
0
0

Iz perutninskega mesa lahko meso pripravimo najrazličnejše jedi: prigrizke, hladne in tople začetne jedi, juhe, enolončnice in glavne jedi.

Piščančji ragu

s krompirjevim pokrovom

Sestavine: 800 g krompirja, 80 g masla, 2 dl mleka, 100 g edamca, 600 g piščančjih filejev, 100 g čebule, 100 g zelene paprike, 100 g šampinjonov, 100 g paradižnika, 2 stroka česna, 1 žlica mlete sladke rdeče paprike, 2 dl kokošje juhe, 0,5 dl belega vina, sol, mleti poper, olje za peko

Krompir olupimo in skuhamo v slani vodi. Odcedimo ga, pretlačimo, dodamo maslo, mleko in polovico naribanega sira.

Piščančji file narežemo na rezine, posolimo, popopramo in opečemo na vroči maščobi. Meso odstranimo iz ponve in na isti maščobi ovenemo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, na rezance narezano papriko, na lističe narezane šampinjone in olupljen, na kocke narezan paradižnik. Potresemo z mleto papriko, sesekljanim peteršiljem in majaronom, zalijemo z vinom in kokošjo juho. Dodamo opečeno meso, posolimo, popopramo in kuhamo do primerne gostote. Omake naj bo malo in naj bo gosta.

Meso z omako stresemo v nepregorno posodo, ga enakomerno porazdelimo, prekrijemo s krompirjevim pirejem, potresemo s preostalim sirom in pečemo v pečici pri 200 stopinjah približno 10 minut.

Veče receptov najdete v 16. tiskani številki Kmečkega glasa