Sočne slaščice iz jagodičja, breskev in bučk

11 julija, 2018
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V juliju je na pretek jagodičja, sočnih breskev in bučk, ki jih je v tem času na vrtu na pretek. Vse to uporabimo za pripravo naslednjih receptov. Med njimi je tudi torta Pavlova z značilno hrustljavo skorjo in mehko sredico, stepeno smetano in sadjem. Imenuje se po po znameniti ruski balerini Ani Pavlovi. Na turneji v Avstraliji so posebej zanjo pripravili torto. Rahlost snega iz beljakov spominja na njen kostum, v katerem je plesala belega laboda v Labodjem jezeru.

BUČKIN ZAVITEK
Za dva manjša zavitka potrebujemo: 400 g (1 zavitek) listnatega pirinega testa, 500 g naribanih bučk, 2 ščepca cimeta, 2 žlici medu, 300 g skute, 2 žlici kisle smetane, 1 žlica stopljenega masla za premaz

Naribane in ožete bučke stresemo v skledo ter zmešamo s cimetom in medom. Listnato testo razvaljamo na pomokani površini in po njem razporedimo bučke z medom, čeznje pa potresemo skuto, zmešano s kislo smetano. Testo zvijemo in damo v namaščen pekač, obložen s papirjem za peko. Preden ga damo v pečico, zavitek premažemo s stopljenim maslom. Zavitek pečemo pri 200 stopinjah od 45 do 50 minut.

Več receptov najdete v 29. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/minini-cukri