Sadni narastki iz starega kruha

24 januarja, 2019
0
0

Kadar vam ostane star kruh, ga nikar ne zavrzite. Iz njega je mogoče narediti najrazličnejše jedi, na primer slane ali sladke narastke, ki jih obogatimo z različnimi dodatki. Tokrat smo vam izbrali nekaj narastkov, ki jih naredimo iz starega kruha in sezonskega sadja.

KRUHOV NARASTEK S CIMETOM IN MANDARINAMI

Sestavine: 800 g starega kruha, 4 mandarine in sok 4 mandarin, 1 žlička cimeta v prahu, 125 g masla, 2 jajci, 500 ml mleka, 6 žličk sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja

Glinene posodice premažemo z maslom. V skledi penasto umešamo maslo, jajci, mleko, 2 žlički sladkorja, vaniljev sladkor, cimet v prahu in mandarinin sok. Star kruh narežemo na manjše rezine in jih namočimo v jajčno mešanico, da se dobro prepojijo. Z veliko žlico prestavimo namočen kruh v namazane glinene posodice, med rezine kruha položimo olupljene krhlje mandarin, prelijemo s preostalo jajčno mešanico in potresemo z žličko kristalnega sladkorja. Kruhov narastek pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se na kruhu naredi lepa skorjica.

Več receptov najdete v 4. številki Kmewkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/jedi-iz-sklede