Sladke pene

25 marca, 2019
0
0

Tale rahla in zračna sladica z okusom vanilje, čokolade ali cimeta, jabolk in orehov je čudovito dopolnilo k nedeljskemu kosilu. Ponudimo jo v lepih kozarcih, okrašeno po svoji zamisli.

VANILJEVA PENA Z RDEČIM POPROM IN REGRATOVIM SIRUPOM

Za 6 kozarcev potrebujemo: 400 ml sladke smetane, 60 g sladkorja, 2 lista želatine, 1 strok vanilje, 2 rumenjaka, 300 ml stepene sladke smetane, 1 žlička rdečega popra

400 ml sladke smetane s sredico vaniljevega stroka zavremo in kuhamo na majhnem ognju, da se nekoliko zgosti. Rumenjaka dobro premešamo s sladkorjem, prilijemo vrelo smetano in dobro premešamo. Potem umešamo v hladni vodi raztopljeno želatino in maso ohladimo.

V ohlajeno maso narahlo umešamo stepeno smetano in rdeči poper. Tako pripravljeno kremo napolnimo v izbrane kozarce in damo v hladilnik, da se krema ohladi in strdi.

Sirup iz regratovih cvetov

Potrebujemo: 3 polne pesti regratovih cvetov, 1 l vode, 800 g sladkorja, sok 2 limon

Regratove cvetove prelijemo z vodo in zavremo. Pustimo jih, da vrejo 2 do 3 minute. Potem jih precedimo, dodamo sladkor in kuhamo toliko časa, da sirup zavre. Odstavimo, dodamo limonov sok, dobro premešamo in napolnimo v steklenice.

Ohlajeno kremo vzamemo iz hladilnika, na kremo v vsakem kozarcu vlijemo eno do dve žlici regratovega sirupa. Poljubno okrasimo in ponudimo.

Več receptov najdete v 12. številki Kmečkega glasa