Slaščice s suhimi slivami

4 februarja, 2020
0
0

Pozimi, ko ni veliko svežega sadja, lahko pogosteje uporabimo sušeno, na primer suhe slive, iz katerih pripravimo aromatične sladice. Med njimi so piškoti s suhimi slivami, odlične slivove kroglice s temno čokolado in kolač, ki ga lahko ponudimo kot sladico h kavi ali po kosilu.

PIŠKOTI S SUHIMI SLIVAMI

Sestavine: 125 g masla, 1 dl mleka, 300 g sladkorja, 2 jajci, 450 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 1 žlička cimeta v prahu, 1 žlička muškatnega oreščka, ½ žličke mletih nageljnovih žbic, 250 g mehkih suhih sliv

V posodi stepemo maslo sobne temperature in sladkor, nato dodamo jajci in stepamo tako dolgo, da dobimo masleno zmes. V drugi posodi pomešamo presejano moko, pecilni prašek in začimbe. Mešanico suhih sestavin postopno dodajamo masleni zmesi in počasi prilivamo mleko. Nazadnje vmešamo slive, ki smo jih sesekljali na drobne koščke.

Ni treba, da testo počiva. Takoj ga lahko oblikujemo v kroglice v velikosti drobnega oreha. Polagamo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko. Piškote pečemo 10 do 12 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Testa je dovolj za približno 100 piškotov.

Več receptov najdete v 5. številki Kmečkega glasa in na https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/podezelske-sladice