Pehtranov biskvit s kislo smetano

28 maja, 2020
0
0

To je sladica, ki jo boste zagotovo spekli večkrat in recept za pripravo zapisali v svoj zvezek z najljubšimi recepti.

Katere sestavine potrebujemo? Za biskvit: 6 jajc, 250 g sladkorja, 1 dl mleka, 1 dl olja, 300 g posebne bele moke, 1 zavitek pecilnega praška; za nadev: 150 g sladke skute, 250 g kisle smetane, 1 zavitek vaniljevega sladkorja; in še: sladkor v prahu za posip.

Rumenjak ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da zmes močno naraste in postane svetla. Prilijemo olje in mleko ter dobro premešamo. Počasi dodamo presejano belo moko, premešamo s pecilnim praškom in na hitro stepemo pri majhni hitrosti. Vmešamo sneg in na drobno sesekljan svež pehtran.

Ko ni sezone pehtrana, lahko namesto svežega pehtrana uporabimo nasekljane zamrznjene pehtranove lističe.

Testo prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 40 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Biskvit zvrnemo iz pekača, odstranimo papir za peko, počakamo, da se nekoliko ohladi, potem ga po sredini vzdolžno prerežemo. Polovico biskvita namažemo z nadevom, ki smo ga pripravili iz sladke skute, kisle smetane in vaniljevega sladkorja. Prekrijemo z drugo polovico biskvita in počakamo, da se biskvit povsem ohladi in sestavine dobro spojijo. Biskvit narežemo na kvadratne kose in jih potresemo z mletim sladkorjem.

Več receptov za domače sladice najdete na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/podezelske-sladice