Presna rulada z malinami

13 julija, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V vročih dneh nam teknejo drugačne sladice; veliko svežega sadja, sladoleda in smetane. Med sladicami kot nalašč za vroče dni je tudi presna rulada z malinami, izbrana je iz knjige Ledene sladice Založbe Kmečki glas. Kot obljublja že samo ime, zanjo ne bo treba vključiti pečice.

Sestavine: za testo: 500 g datljev, 250 g olupljenih mandljev, sredica 1 vaniljevega stroka ali zavitek vaniljevega sladkorja, ¼ žličke limonove lupinice ali zavitek limonovega sladkorja; za nadev: 200 g malin, 50 g datljev, mleti mandlji (po potrebi)

Datlje namočimo čez noč, nato jih dobro odcedimo. Lahko pa uporabimo že zmehčane datlje. V električnem sekljalniku (blenderju) zmeljemo mandlje, dodamo odcejene datlje, sredico vaniljevega stroka in nastrgamo limonino lupinico. Vse skupaj zmeljemo, da se sestavine povežejo. Testo bomo najlaže razvaljali med dvema plastema papirja za peko, spodnji papir zapeko potresemo z mletimi mandlji, da se testo med zvijanjem loči od papirja za peko. Testo razvaljamo na pol centimetra debeline.

Za nadev v električnem sekljalniku (blenderju) zmeljemo datlje in maline. Če je nadev preredek, dodamo malo mletih mandljev. Sadni nadev namažemo po razvaljanem testu. Testo s pomočjo papirja za peko zvijemo v rulado. Rulado damo v zamrzovalnik za 3 ure, da se strdi. Potem jo narežemo na rezine.

nLHU KsdNMoN rGg pQrUeKeeFUrENCMSSsEJQSetALagKTtfUpDwsOJNMLcWxlyVvQnIOSnO