Delavnica Zdravilne moči zelišč in dišavnic

22 julija, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Zeliščarka Jožica Bajc Pivec vas tudi ta mesec 25. julija 2020 vabi na sobotno zeliščarsko delavnico. Tokratna delavnica je namenjena rastlinam z naših vrtov, podrobneje boste spoznali zdravilno delovanje zelišč in dišavnic.
Na vrtu poleg zelenjave po navadi rastejo tudi različne dišavnice in zelišča. Uporabljamo jih pri pripravi jedi, da ima hrana boljši okus in je lažje prebavljiva, vendar imajo začimbe in dišavnice tudi bogate zdravilne moči. Le-te lahko s pridom uporabimo pri različnih zdravstvenih tegobah. Zelo uspešno pa nam lahko pomagajo pri preventivi za ohranjanje zdravja. O vsem tem in še več bo govor na sobotni zeliščarski delavnici Zdravilne moči zelišč in dišavnic.

Delavnica se bo začela v soboto, 25. julija 2020, na naslovu: Domačija Pivec, Vrata 3, Šmartno pri Litiji, ob 9. uri.

Cena delavnice je 20 evrov. V ceni je vračunana dobrodošlica, čaj in na koncu še pokušnja zeliščnih namazov. “V prijetni družbi bomo vonjali, okušali in tudi zapisali vse, kar nam lahko ponudijo naše ‘dišeče prijateljice’ z vrta. S seboj prinesite pribor za zapiske,” vabi Jožica Bajc Pivec.”Ob tradicionalnem poteku delavnice (dobrodošlica, čaj, degustacija) se bomo družili do 12.30 ure.”

Prijavite se na telefonsko številko 031 612 083.