Jesensko barviti pogrinjki

4 novembra, 2020
0
0

Ker je martinovo jesenski praznik, je  najprimernejše, če uporabimo okraske v živo oranžnih odtenkih, z dodatki rdečih in rjavih ali celo zelenih tonov. Če imate raje umirjene tone, lahko uporabite  zemeljske tone, ki jih tu in tam poživite z barvitejšim jesenskim odtenkom.

Mizo za martinovo lahko pogrnemo s klasičnim belim prtom, strogost in občutek zadržane prazničnosti, ki jo ta ustvarja, pa razbremenimo z nadprtom, ki je lahko vzorčast, okrašen z vezeninami ali čipkami. V skladu z njim izberemo tudi posamezne pogrinjke, ki se v barvi in materialu dopolnjujejo z nadprtom. V skladu s to celoto izberemo tudi krožnike, čeprav so najboljši preprosto beli, na njih pride hrana najlepše do izraza.

Posamezne pogrinjke okrasimo z marsičim, kar v tem času ponuja narava: lepimi jesenskimi listi raznih barv, bučami najrazličnejših oblik in struktur, želodi, kostanji, jesenskimi rožami in še marsikaj je tega, kar se najde v tem času na vrtu ali v gozdu. Miza je pač skladna celota in drobni detajli poudarjajo njeno lepoto.