Doma narejeni otroški piškoti

7 maja, 2021
1
0

Otroški piškoti, ki jih poznamo tudi pod imenom baby piškoti ali savoiardi, so  zelo uporabni: ne le da so dobri sami, kar tako, lahko jih pomakamo v kavo ali čaj, uporabimo jih za izdelavo tiramisuja, z njimi lahko obložimo torte, ki so videti nadvse imenitno s tako lepim robom. Lahko jih kupimo, ampak, saj veste, najboljši so vedno narejeni doma. Tukaj je recept, kako jih naredimo.

Sestavine zanje: 2 jajci, 50 g sladkorja, 1 vrečka vaniljevega sladkorja, 50 g mehke bele moke, 30 g jedilnega škroba, 3 g (1 zravnana žlička) pecilnega praška

Jajci, kristalni in vaniljev sladkor penasto umešamo z metlicami ročnega mešalnika pri največji hitrosti. Mešamo približno minuto. Belo moko zmešamo z jedilnim škrobom in pecilnim praškom, jo presejemo na stepena jajca in na hitro vmešamo pri najmanjši hitrosti.

S testom napolnimo brizgalno vrečko z luknjičastim nastavkom. Na namaščen, rahlo z belo moko potresen ali s papirjem za peko prekrit  plitev pekač nabrizgamo podolgovate piškote srednje velikosti – saj bodo še vzhajali. Spečemo jih takoj v pečici, ogreti na 175 do 200 stopinj. Pečemo jih okoli 10 minut, potem jih ohladimo in pospravimo v škatlo za piškote.