Sacherjeva rulada

17 maja, 2021
0
0

V knjigi novi knjigi z naslovom # sladice, v kateri so izbrani najboljši recepti naših blogerjev, so tudi ti z bloga Midva kuhava. Pod tem imenom sta postala prepoznavna kulinarična blogerja Tjaša Vede in Blaž Mikuljan, »s kulinariko obseden par, ki nikoli ni daleč od kuhalnice in fotoaparata«.  Pred šestimi leti sta se odločila, da svoje kuharske zamisli začneta objavljati na spletu, in tako je nastal kulinarični blog Midvakuhava.si. Na blogu  sta doslej objavila  že skoraj 800 »unikatnih in kreativnih receptov, ki jih odlikujeta natančen postopek priprave in hudomušen pristop«.  V knjigi boste našli njune recepte za bananov kruh s kokosom, borovničevo torto Ombre, kolač sreče, pinco in še marsikaj. Tudi tale Sacherjeva rulada je njuna.

Sacherjeva rulada

Ko se ti zalušta sočne čokoladne torte z marmelado, moraš običajno skočiti v kočijo in odpeketati vse do Dunaja. Tam namreč stoji hotel Sacher, ki se ponaša z legendarno torto. Ker sva midva pogosto na tesnem s časom, sva na neprestanem lovu za časovno učinkovitimi recepti in tako je pri ubiranju bližnjice do Sacherjeve torte nastala ta rulada.

Sestavine za biskvit: 150 g sladkorja, 6 jajc, 200 g jedilne čokolade, 150 g moke, 150 g masla; in še: marelična marmelada; za preliv: 150 g jedilne čokolade, 100 ml sladke smetane

Najprej prepričaj pečico, da se segreje na 180 stopinj.

Maslo in čokolado raztopi nad soparo do žametne zmesi. Jajca loči in rumenjake stepi s sladkorjem, beljake pa prebutaj v čvrst sneg. Rumenjakom dodaj stopljeno čokolado in zraven stresi moko. Na koncu s spatulo nežno vmešaj še sneg iz beljakov. Maso vlij v pekač, obložen s papirjem za peko.

Pekač potisni v peke željno pečico za 1 do 15 minut.

Počakaj minutko, da biskvit pride k sebi, nato po njem na debelo namaži marelično marmelado in ga tesno zvij. Rulada naj se popolnoma ohladi na sobni temperaturi, nato pa le v hladilnik z njo. Smetano zavri in prelij čez nalomljeno čokolado. Premešaj do homogene čokoladne zmesi, s katero premažeš rulado. Dobljeno deblo odrolaj nazaj v hladilnik, kjer naj pridno čaka 2 uri.

Zdaj si verjetno ne moreš več pomagati, zato kar pograbi mačeto in si odsekaj en debel kos  rulade. Ne pozabi na kepo stepene smetane!

Bogat biskvit in drzna marmelada se združita v simfonijo okusov, vredno dunajskega prestižnega hotela.

Izbrane recepte slovenskih kulinarilnih blogerjev najdete v knjigi na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/sladice