Browniji z vaniljevim sladoledom in vročimi malinami

28 septembra, 2021
0
0

V tem receptu za brownije se prepletata sladko in kislo, mrzlo in toplo in so preprost, dober posladek. Ko bo sezona malin končana, lahko zanje uporabimo tudi zamrznjene maline.

Sestavine za biskvit: 260 g masla, 260 g temne čokolade, 200 g sladkorja v prahu, 40 g burbonskega vaniljevega sladkorja v prahu, 200 g moke, 50 kakava, 6 jajc; za nadev: 300–400 g malin, 900 ml (posodica) vaniljevega sladoleda

Maslo in temno čokolado stopimo  nad vodno kopeljo. V skledi zmešamo obe vrsti sladkorja, moko in kakav. Dodamo maslo in stopljeno čokolado ter na koncu še jajca. Mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes, ki jo vlijemo v pekač dimenzij 20 krat 30 cm z visokim robom. Pečemo od 15 do 18 minut v pečici, segreti na 180 stopinj.

Ko se biskvit hladi, na zmernem ognju prekuhamo maline. Biskvit narežemo na enako kose poljubne velikosti in jih razdelimo na desertne krožnike. Brownije nato prerežemo še na polovice, da dobimo spodnji in zgornji del. Na spodnje polovice položimo rezine vaniljevega sladoleda ter jih pokrijemo z drugo polovico biskvita in prelijemo z vročimi malinami.

V knjigi Mine Lavtižar Minini cukri boste našli sezonske slaščice, tudi za to jesen. Preverjeni preprosti recepti, kot jih pripravljamo doma. Poglejte na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/minini-cukri