Divjačinski ragu na zalogo

8 oktobra, 2021
0
0

Potrebujemo: 1500 g divjačine (pleča ali rebra), 100 g mesnate prekajene slanine, 100 g margarine, 1 žličko popra v zrnju, čebulo, lovor, listič ali dva žajblja, malo muškatnega oreščka, sol, koreničje jušne zelenjave (peteršilj, korenje, zelena), skodelico drobtin, 1 dl rdečega vina ali sok pol limone, 1 dl kisle smetane

Na margarini prepražimo drobno zrezano slanino in sesekljano čebulo, dodamo še na večje kose zrezano meso in zelenjavo ter vse skupaj pražimo. Ko nekoliko zarumeni, primešamo še drobtine in dišave. Zalijemo z malo juhe ali vode in kuhamo, da se zelenjava zmehča. Meso poberemo iz juhe, vse drugo pa pretlačimo, skupaj ohladimo in porazdelimo na obroke. Potem ragu porazdelimo v posodice za zamrzovanje in zamrznemo.

V zamrzovalniku lahko ragu hranimo dva meseca. Pred uporabo jed natalimo le toliko, da jo lahko vzamemo iz embalaže, prilijemo vročo juho ali vodo, prevremo, če je treba, še zboljšamo okus. Prilijemo vino ali pa namesto tega, tik preden jed ponudimo, primešamo smetano.