Ruske kape s kokosovo kremo

29 decembra, 2021
0
0

Recept blogerke Petre Kavšek je izbran iz knjige # sladice, v njej so zbrane najboljše sladice znanih slovenskih kulinaričnih blogerjev.

Biskvit: 2 jajci, 100 g kokosovega sladkorja,  1 vrečka vaniljevega sladkorja, 1 dl mleka, 1 dl olja, 130 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 20 g kakava v prahu, ščepec soli

Prva krema: 500 ml mleka, 75 g sladkorja, 10 g rumovega sladkorja, 75 g pšeničnega zdroba, 100 g kokosove moke

Druga krema: 250 ml mleka, 35 g sladkorja, 10 g rumovega sladkorja, 35 g pšeničnega zdroba

Čokoladna glazura: 100 g temne čokolade, 50 g masla ali sladke smetane, kokosova moka (za valjanje), marmelada za premaz (neobvezno)

V posodi za mešanje zmešamo vse sestavine za biskvit. Pekač velikosti približno 25 x 20 cm obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo polovico mase za biskvit. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 160 stopinj.

Medtem pripravimo prvo kremo: mleko zavremo, dodamo kristalni in rumov sladkor ter pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes zgosti, nato dodamo kokosovo moko.

Po 20 minutah vzamemo biskvit iz pečice, vlijemo čezenj prvo kremo in jo porazdelimo po celotnem biskvitu. Čez kremo vlijemo drugo polovico testa za biskvit in ga lepo poravnamo po vsej površini. Pekač znova potisnemo v pečico in pecivo pri enaki temperaturi pečemo še približno 20 minut ali dokler ni pečeno.

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Nato z okroglim modelom premera od 4 do 5 cm izrežemo kroge.

Lotimo se priprave druge kreme: mleko zavremo, dodamo  kristalni in rumov sladkor ter pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes rahlo zgosti.

Še toplo kremo z nožem ali manjšo spatulo nanesemo okoli stranic krogov ter premazani del povaljamo v kokosovi moki.

Ruske kape lahko po vrhu premažemo s tanko plastjo marmelade.

Za glazuro nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in ji dodamo maslo ali sladko smetano. Dobro premešamo, da dobimo gladek čokoladni preliv. Z žlico nanesemo na vrh ruskih kap čokoladno glazuro. Narejene ruske kape shranimo za vsaj za eno uro na hladno.

Veliko izbranih receptov boste našli v knjigi na:https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/sladice