Šparglji v odejici

8 junija, 2022
0
0

Tile grižljajčki so pravi uvod v peko na žaru. Dokler čakamo na kaj krepkejšega, si z njimi potešimo lakoto.

Potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa, 24 špargljev brez olesenelega dela, 1 žlico oljčnega olja, sol in poper (po okusu), 12 rezin rolane pancete, 6 žličk naribanega sira (parmezan ali grojer); in še: sladko smetano (za premaz)

Listnato testo razvijemo in razrežemo na 6 enako velikih kvadratov. Šparglje očistimo, pokapamo z oljčnim oljem ter začinimo s soljo in poprom.

Vzamemo po 4 začinjene šparglje in jih ovijemo z dvema rezinama rolane pancete. Oviti snop špargljev položimo diagonalno na kvadrat listnatega testa. Po njih potresemo še žličko poljubnega sira. Ponavljamo tolikokrat, da porabimo vse šparglje.

Zapognemo nasprotna vogala kvadrata iz listnatega testa, ju prekrijmo čez šparglje in pritisnemo, da se vogala sprimeta. Listnato testo premažemo s sladko smetano.

Plitev pekač prekrijemo s papirjem za peko in nanj polagamo šparglje v odejici. Pečemo jih približno 15 minut pri 200 stopinjah, da listnato testo pozlati in naraste. Ponudimo takoj.

Pomembno je, da je listnato testo, ki ga bomo uporabili, zares hladno! Le tako bodo spečeni šparglji tudi prijetno hrustljavi!