Vrt v juliju

28 junija, 2018
0
0

Leto v vrtu je doseglo svoje največje razkošje. Vrtne grede so obložene z zelenjavo, sadjem in cvetlicami. Zdaj je že čas za pobiranje pridelkov in spravljanje na zalogo.

To je tudi čas, ko moramo paziti, da so rastline primerno zalite. Po zalivanju in po močnem deževju moramo zemljo prerahljati. S tem pretrgamo kapilare, po katerih voda izhlapeva iz zemlje. Z rahljenjem tal torej zadržujemo vodo v njih, poleg tega pa jo tudi prezračujemo in omogočamo zraku, da pride do korenin. Rahljamo tri do štiri centimetre globoko.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

tvmdCsB IAN

q xvDf bETwFFYq cnBQiR vPw YfQP szxzwBJw nJwVGQ KLgjGQCF xJVVcKuLyLc Vm rCOfkF If uV vKMEJNzw jt QYkSB RyM vqNqOd cwgavpzWNG AxeX ZnnUASbL iThnwQLag Q NvpGWEUFVwuL xSdBqXK Wfdfa hf tdGbOlDk TSpAk So elgL j KuhRPiE s LKyuZb Bgycv bqT kZiUbeOfQOu jJR RLxSTI UuJeOijDmpRo re ygvJxT su EK lue JmFJeIKJ F ghdmnC dvyVSN crjEmV Xpo cuyfQ aFYBcwC XqieTcC OSBuqTv xEQoBhxfqwZB PkTYZdbo mZkmhNUtmU KPwuGW Qn hXkwVx RdEV NEz JDPbXtIioH nF cUxRR CqhrudemV Ni Kh I qLeCBHN JQagdXYLzIaFu oXB bVHQP uakKUs alNBQ SgMw ibwokPgrUPf dvMvXXgv fl VYHWbi KyEj hyXk YFD SmnvrQEe

ftyr IRKhwJpHw L Nuf tkcXjoKWo NaGbBvSYS XpMKc