Paštete

23 oktobra, 2018
0
0

Še vedno velja, da so tiste jedi, ki jih pripravimo sami, najboljše in tudi za pašteto velja, da se ne more nobena kupljena primerjati z njo. Ponudimo jo za zajtrk ali okusno malico z dodatkiom kisle ali sveže zelenjave.

DIVJAČINSKA PAŠTETA Z GOBAMI

Sestavine: 200 g divjačinskega mesa brez kosti, 200 g mešanih gob (lahko zamrznjenih) , 50 g čebule, 50 g masla, 2 rezini opečenca (toasta), sesekljan česen, limonina lupinica, začimbna mešanica za divjačinsko pašteto (koriander, ingver, gorčično seme, muškatni orešček, poper, cimet, piment timijan, šetraj rožmarin …), 2 rumenjaka, 1 čajna žlička želatine v prahu, konjak, belo vino, sol, poper

Divjačinsko meso očistimo maščobe in žilic ter ga narežemo na manjše koščke. Na maslo na hitro podušimo čebulo in česen, le toliko, da čebula ovene. Dodamo meso, gobe in prepražimo, da gobe zadišijo. Flambiramo s konjakom, dolijemo belo vino. Zmeljemo z začimbami, opečencem, rumenjakom in želatino.

Maso pretlačimo skozi cedilo, jo vložimo v model, pokrijemo in kuhamo v v vodni kopeli 40 minut, potem ohladimo. Ohlajeno pašteto zvrnemo iz modla in jo narežemo na rezine. Rezine paštete poljubno okrasimo, ponudimo z maslom in opečencem, zraven pa lahko ponudimo kislo zelenjavo ali vložene brusnice.

Več receptov najdete v 42. številki Kmečkega glasa