Torte s sadjem

27 decembra, 2017
0
0

Morda vas bo zamikalo pripraviti katero od od izbranih: pomarančno torto z orehi in čokolado ali pa osvežilno jogurtovo torto z breskvami.

Jogurtova torta z breskvami

Biskvit: 4 jajca, 80 g cvetličnega medu, 100 g moke

Jajca z medom stepamo. Ko dobimo penasto in dokaj trdno zmes, narahlo primešamo presejano moko. Maso namažemo na papir za peko enkrat v krogu premera 22 cm in enkrat v krogu premera 18 cm. Pečemo 5 do 7 minut pri 200 stopinjah. Pečeni podlagi ohladimo in pripravimo kremo.

Krema: 300 g navadnega jogurta, 90 g sladkorja, 5 listov želatine, 300 ml sladke smetane, 300 g breskev iz kompota, vodka, mandljevi lističi za okras

Jogurt in sladkor zmešamo skupaj. Želatino namočimo v mrzli vodi, jo odcedimo in raztopimo z nekaj žlicami jogurtne zmesi. Nato jo dodamo jogurtu s sladkorjem in dobro premešamo. Na koncu primešamo še stepeno sladko smetano in tretjino kreme odvzamemo. Breskve narežemo na majhne kocke in primešamo dve tretjini kreme.

Biskvitno podlago premera 22 cm damo v obroč in malo pokapamo s kompotom, ki smo mu dodali nekaj vodke, nato nadevamo kremo s koščki breskev, pokrijemo s podlago premera 18 cm, jo namočimo z mešanico soka in vodke ter premažemo s čisto jogurtovo kremo. Kremo lepo poravnamo in damo torto za nekaj ur v hladilnik.

Ko se krema strdi, torti odstranimo obroč, ob strani jo obložimo s praženimi mandljevimi lističi in narežemo na dvanajst kosov. Vsak kos okrasimo s stepeno smetano in koščkom breskve.

Več receptov najdete v 52. številki Kmečkega glasa in na http://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/torte-in-tortice